Google ADS Reklam Örnekleri ve İpuçları

  1. Ana Sayfa
  2. Google Ads
  3. Google ADS Reklam Örnekleri ve İpuçları
...
Google ADS Reklam Örnekleri ve İpuçları
Google ADS Reklam Örnekleri ve İpuçları

Google ADS veya eski ismiyle AdWords; Google arama motorunun özellikle işletmeler için geliştirip sunduğu, kullanıcıların arama sorgularında kullandığı sözcük ve/veya sözcük gruplarını referans alarak işlev gösteren, dijital bir reklam servisidir. Google ADS reklam örnekleri ve ipuçları üzerinde temellenen içeriğimizin, ziyaretçilerimizce dikkatle incelenmesini tavsiye ediyoruz.

video play ekranı, istatistik veri görüntüsü ve ads yazılı görsel

Arama motoru sorgularından hareketle geliştirilmiş birçok reklam servisi mevcut. Fakat bunlar arasında Google öne çıkmakta. Nitekim, bugün dijital reklam kampanyası düzenlemek istediğimizde başvurduğumuz ilk adres de Google. Peki, Google’ı bu denli yerleşik bir merkeze oturtan temel faktör nedir? Aslında bu sorunun yanıtı aşağıda sıralanan istatistiklerde saklı:

Arama Motoru

Kullanım Oranı

Google

%89.27

Bing

%3.66

Yahoo

%3.39

Baidu

%0.88

Ask Jeeves

%0.55

Other

%2.25

Google ADS/AdWords Reklamı Nedir, Nasıl Çalışır?

Google ADS reklam örnekleri ve ipuçlarına değinmeden önce Google ADS veya AdWords reklamının ne olduğuna dair kısa bir açıklama yapmak ve çalışma mekanizmasını yani işlevini incelemek gerekir. Eski adıyla AdWords, yeni adıyla ADS; Google tarafından geliştirilmiş, metin bazlı hizmet veren yeni nesil bir reklamcılık modeli ve/veya standardıdır.

Google ADS yardımıyla düzenlenen bir reklam kampanyasının ücretlendirmesi ise reklamın gösterilmesi halinde değil, reklamı gören kullanıcılar reklama tıkladığında başlar. Reklam kampanyasının gösterilmek istendiği anahtar kelime ve/veya kelimelerde yaşanan rekabet ise ücretlendirmeye doğrudan etki eder. Özetle, bir bakıma açık artırma sistemi gibi işlevi gösterir.

Google ADS reklamının nasıl çalıştığını keskin bir şekilde kavrayabilmek için çeşitli kavramların ne olduğunu bilmek gerekir. Anahtar kelime, yerleşim, reklam sıralaması, teklifler ve kalite puanı gibi kavramlar bilinmeden Google ADS reklam modeli hakkında net bir fikir sahibi olmak pek mümkün değil. Şu halde, Google ADS reklam modeli için bilinmesi gereken bazı temel kavramlara göz atalım.

Google ADS Reklam Modelinde Temel Kavramlar

Google ADS yardımıyla düzenlenen herhangi bir reklam kampanyasında mutlaka “anahtar kelime” kavramıyla karşılaşırız. Tercih ettiğimiz anahtar kelimeleri ile arama motoru üzerinden sorgulanan anahtar kelimeler aynı ise yani eşleşmişse reklamımız ilgili kullanıcılara gösterilerek etkileşim kazanır. Bu sayede, hedeflediğimz kullanıcılarla doğrudan temas sağlayabiliriz.

  • İpucu! Spesifik anahtar kelimeler üzerinden reklam vermek, yatırımlarınızın optimum düzeyde karşılık bulmasına yardımcı olur.

Sıkça karşılaşılan bir diğer kavramsa “en yüksek teklif” olarak dikkat çeker. En yüksek teklif, anahtar kelime için ödenmesi gereken, reklam sahibince belirlenen üst limiti ifade eder. Kalite skoru ise reklam kampanyası ve aranan kelime arasındaki yakınlığı, kullanıcının işine ne oranda yarayacağını belirlemek amacıyla başvurulan ölçme ve değerlendirme metriğidir.

Reklam Uzantıları da dikkate değer bir başka kavramdır. Reklam uzantıları, reklam ile adres, telefon numarası, işletme değerlendirmesi veya daha fazla internet sayfası bağlantısı gibi işletme ile alakalı ekstra bilgileri gösterir. Temel kavramların sayısını artırmak pekala mümkün; ancak, her birini burada incelemek olanaksız olduğu için noktalıyoruz. Detay için ilgili içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.

Google Reklam Modelleri Nelerdir?

Google reklam modellerinden her biri, hedeflenen kullanıcılarla etkileşim kurmak, başarılı bir sıralama kazanmak, bilinirlik ve tanınırlık artırmak ve sonuçta dönüşüm sağlamak amacıyla başvurulan, dijital tabanlı reklam standardıdır. Reklam kampanyası düzenlemek isteyenlere özgü, spesifik reklam modelleri bulunan Google’ın başlıca reklam modelleri şunlardır:

1. Arama Ağı Reklamları

  • Metin Reklamları
  • Duyarlı Arama Ağı Reklamları
  • Dinamik Arama Ağı Reklamları
  • Sadece Telefon Araması Üreten Reklamlar

2. Görüntülü Reklam Ağı

  • Metin Reklamlar
  • Resim Reklamlar
  • Etkileşim Reklamları
  • Gmail Reklamları
  • Görüntülü Arama Ağı Hedefleme Türleri (Anahtar Kelime Hedefleme, Yerleşim       Hedefleme, İlgi Alanı Hedefleme, Demografik Hedefleme, Remarketing)
  • Alışveriş Reklamları

3. Video Reklamları

4. Görüntülü Reklamlar

  • Yer Paylaşımlı Reklamlar
  • Yayın İçi Reklamlar
  • Atlanamayan Video Reklamlar
  • Masthead Reklamlar

5. Evrensel Uygulama Reklamları

Google ADS’de Başarılı Reklam Oluşturmak İçin 8 İpucu

Potansiyel müşterileri ürün ve/veya hizmet aradıkları esnada internet sitenize çekebilmek için başarılı bir on – line reklam metni yazmak adına 8 ipucu paylaştık. Sıraladığımız bu 8 ipucuna dikkat ederek hazırlayacağınız reklam metni sayesinde, reklam kampanyanızı optimize edebilir ve hedeflediğiniz dönüşümü büyük oranda elde edebilirsiniz. Şimdi, öncelikle Google ADS kullanımı için takip etmeniz gereken adımları sıralayalım:

  1. Mevcutta Google ADS üzerinden reklam kampanyası düzenliyorsanız ve yalnızca metin reklamlarınızı iyileştirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları geçebilirsiniz.
  2. Google ADS hesabınıza giriş yapın
  3. Optimize etmek istediğiniz kampanyaya gidin ve “Reklamlar” sekmesini açın.
  4. “Yeni Reklam” seçeneğine tıklayın ve “Metin Reklamı”nı seçin.

Şimdi, oluşturduğunuz reklama metin ekleyebilirsiniz. Metin reklamını oluşturan bölümlerse şunlardır:

  • Başlık
  • Açıklama satırları
  • Görünen URL (link)
  • Hedef URL (link)
  • Görünen URL (link

Artık 8 harika ipucuna geçebiliriz:

  1. Müşterilerinizin Taleplerine ve İhtiyaçlarına Yanıt Verin
  2. İşletmenizi Alternatiflerinizden Farklı Kılan Özelliklerini Vurgulayarak Öne Çıkarın
  3. Müşterilerinizi Harekete Geçmeye İkna Edin ve Satın Alma Refleksi Oluşturmaya Çalışın
  4. Reklam Gruplarından Yararlanarak Reklam Kampanyanızı Güçlendirin
  5. Kısa, Açık ve Net İfadelerden Faydalanın
  6. Spesifik Anahtar Kelimeleri Kullanın
  7. Etkili, Dikkat Çekici ve İkna Edici Bir Dil Kullanın
  8. Deneyim, Test Edin, Raporlayın ve Revize Edin

Başarılı Google ADS Reklam Örnekleri

Pazarlama stratejilerini dijital reklam kampanyaları üzerinden şekillendiren ve bu çalışmada başarılı sonuçlar alan birçok kişi, başarılarını, doğru mesajı doğru anda iletebilme becerilerine borçlu. Doğru anda doğru mesajı iletmek, reklam alaka düzeyini maksimize eder ve düzenlenen reklam kampanyasından daha nitelikli geri dönüşler alınmasına yardımcı olur. Başarılı reklam için adım, neden ve örnekleri tablo üzerinden inceleyebilirsiniz.

Adım

Nedeni

Örnek

Dikkat çekici ve benzersiz reklam metinleri yazın

Tüketiciler kendi ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılayan reklam metinleri ile etkileşim kurma eğilimi gösterir

 

Kullanıcı avantajlarına odaklanan mesajlar oluşturun

Kullanıcılar, aradıkları ürün veya hizmet arasında genellikle avantajlı olanı tercih eder

 

Başlık ve açıklama satırlarında verdiğiniz mesajı anahtar kelimelerinizle ilişkilendirin

Kullanıcılar çoğunlukla aramaları ile en alakalı görünen reklamlara ilgi duyar ve bu reklamlarla etkileşime geçer

Kanadalı havayolu şirketi Swoop, en yüksek düzeyde performans gösteren anahtar kelimeleri kullanarak %60 oranında dönüşüm; %75 oranında gelir artışı elde etti.

Genel bir dil yerine harekete geçiren, satın alma güdüsü uyandırabilecek spesifik mesajlar oluşturun

Genel bir dille oluşturulmuş mesajların etkileyicilik gücü oldukça zayıftır.

On – line seyahat acentesi MyFlightSearch, bu adımları izleyerek %20 dönüşüm artışı; %15 maliyet düşüşü elde etti.

Potansiyel müşterilerin, düzenlediğiniz reklam kampanyaları ile nasıl etkileşim kurabileceği ile alakalı analizler için reklam gücünü kontrol edin

Reklam gücü, doğru mesajların doğru kullanıcılara sunulduğunu test etmek adına oldukça yararlı bir metriktir.

 

Markanızı, arz ettiğiniz ürünleri veya sunduğunuz hizmetleri yansıtan mesajlar oluşturun ve farklı cihazlardaki kullanıcılara hitap eder nitelikte düzenleyin.

Bir cihazda ilgi çeken ve harekete geçiren bir özellik gösterirken farklı bir cihazda aynı etkileri gösteremeyebilir.

 

Olabildiğince çok sayıda öge türünden yararlanın. İşletmeniz adına fayda sağlayabilecek tüm ögeleri aktif edin.

Pazarlama hedeflerinize daha kısa sürede ulaşabilmenizi sağlayacak çeşitli yardımcı ögeler bulunur. Söz gelimi arama ağı reklamları ile 4 site bağlantısı gösterildiği takdirde tıklama oranında belirli bir artış yaşanabilir.

Pazarlama stratejisi çerçevesinde duyarlı arama ağı reklamlarına görsel ögeler ekleyen ve kitle verileri ile hedef ROAS Akıllı Teklifi’ni birlikte kullanan HUGO BOSS, ortalama ve genel bir mobil trafiğe oranla 2,5 kat reklam harcaması getirisi elde ederken %5 oranında tıklama artışı sağladı.

31 Temmuz 2023